Newsletter subscribe

Noutăţi, Teatru

25 mai 2015: “Studii despre iubire” – Compania “D’aya“ București

Spectacol de teatru “Studii despre iubire” – Compania “D’aya“ București
Posted: April 30, 2015 at 8:25 am   /   by   /   comments (0)

Spectacol de teatru “Studii despre iubire” – Compania “D’aya“ București, ­ regia: Chris Simion.

Locaţie: Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi, orele 19:00, preț bilet: 15 lei.
Vânzări bilete: 10:00-19:00 în fiecare zi, contact 0749 890 888 – Ionuț.

 

 „Noi. Nouă. Ne. Ni – Studii despre iubire”

Distribuție:
Actrița: Carla Maria Teaha;
Dansatori: Irina Strungăreanu și Denis Bolborea
Text și regie: Chris Simion
Coregrafie: Irina Strungăreanu
Durata: 1h și 15 min
Producător: Chris Simion Theatre &More
Spectacol de teatru – dans – video

„Noi. Nouă. Ne. Ni – Studii despre iubire”

Spectacolul lui Chris Simion vorbeşte despre iubire şi viaţă, despre speranţă şi iluzie, despre aşteptări vs. împliniri, cu o ironie dulce-amară şi cu un umor eliberator, și pune accentul pe iubirea de cuplu, în care oricine se poate regăsi. În definitiv, fiecare dintre noi a avut la început un balcon ca în Romeo şi Julieta, pe care apoi au întins rufe.

Chris Simion îi oferă o replică teatrală lui Ortega y Gasset, cu ale sale „Studii despre iubire”, fiind construit pe un cocktail de culoare, muzică, text, dans și videoproiecție. Un spectacol dinamic, cu multă ironie și umor, poezie și sensibilitate.

Fără să fie o dramatizare după eseul lui Ortega y Gasset, spectacolul lui Chris Simion aduce în contemporaneitate ideile filozofului despre sentimentul universal al iubirii.

„Dacă nu ar fi spectacolul meu, aș spune că e genial. Fiind spectacolul meu, spun doar că e beton. Am avut norocul să lucrez cu trei oameni extraordinari, care mi-au dat cec în alb și au avut încredere deplină în țăcănelile mele. Coregrafa Irina Strungăreanu, dansatorul Denis Bolborea și actrița Carla-Maria Teaha. Bonus: Tiger Lillies din a căror muzică mi-am făcut coloana sonoră. Spectacolul n-are o distribuție care să te agațe prin notorietate, dar te convinge prin performanță. Timp de 1 oră și 15 minute… o temă clișeu, iubirea, devine un studiu plin de (auto)ironie. Nu m-am inspirat din situații dramatice și telenovelistice, ci din cele pline de umor. Nu are pauză, este one shot. Nu e clasic, ci un puzzle de teatru – dans – video – sunet. Mi-am dorit de foarte mult timp să semnez un astfel de spectacol. Iată-l.” – Chris Simion, regizor spectacol.