Newsletter subscribe

Evenimente, Noutăţi

25 mai 2015: Conferinţă “Cine cedează? Scenaristul sau regizorul?”

Chris SIMION
Posted: May 1, 2015 at 3:10 pm   /   by   /   comments (0)

Conferinţă  pe  tema:  “Cine  cedează?  Scenaristul  sau  regizorul?” – speaker: Chris Simion.

Locaţie: Club UNDERGROUND, orele 21:00, intrare gratuită.

 

CHRIS SIMION…scriitor & regizor de teatru

În teatru…

Chris Simion este cunoscută ca un regizor de avangardă. Spectacolele ei reprezintă provocări atât pentru actorii cu care lucrează, cât şi pentru spectatorii care îi prizează poveştile. Printre spectacolele care au consacrat-o amintim “Oscar și Tanti Roz”, “Maitreyi”, “Mecanica inimii”, “Hoții de frumusețe”, “Dragostea durează 3 ani”, “Ce ne spunem când nu ne vorbim”, “Hell”, “Studii despre Iubire”, “7 blesteme”, “Scaunele” și multe altele. Printre actorii cu care colaborează îi amintim pe Maia Morgenstern, Oana Pellea, Marian Râlea, Florin Zamfirescu, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Medeea Marinescu, Cristi Iacob și multi alții.

În 1999 împreună cu scriitorul francez Pascal Bruckner a înființat unul din primele teatre independente din România, Compania de Teatru D’AYA.

Din 2007 este inițiatoarea Festivalului de Teatru Independent Undercloud. www.undercloud.ro

În literatură…

Chris Simion are 9 carți publicate, ultimele trei romane fiind best-seller…
”În fiecare zi, Dumnezeu se roagă la mine” (2002), ”Ce ne spunem când nu ne vorbim” (2010) și “40 de zile” (2015).

Prima carte i-a fost publicată în 1994 – la 16 ani – autoarea fiind numită de criticul George Pruteanu „un fel de pui de Cioran în fustă lungă şi neagră“. La 17 ani i se publică a doua carte iar în prefaţa cărţii actorul Florian Pittiş scrie: „Citindu-ţi cartea am tras şi eu o concluzie. „Vrei să fii fericit? Dacă eşti pregătit să suferi, iubeşte! Chris Simion… nu eşti cumva o reîncarnare a mea?“. În 2009 devine membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Din 2015 este ambasadorul proiectului Chris Simion Theatre & More.

Chris Simion Theatre & More este instrumentul prin care regizoarea își propune să realizeze cel puțin o dată pe an un spectacol exclusiv cu tineri pe care dorește să îi promoveze, mergând pe principiul că “nu notorietatea convinge, ci performanța”.

Detalii pe www.chrissimion.ro sau www.daya.ro.