Newsletter subscribe

Teatru

31 mai 2015: “Aprilie, dimineaţă” – ­Teatrul “Nottara” Bucureşti, regia: Diana Lupescu

Aprilie, dimineaţă
Posted: May 16, 2015 at 9:40 am   /   by   /   comments (0)

Spectacol de teatru “Aprilie, dimineaţă”, de Mihai Ispirescu –  ­Teatrul “Nottara” Bucureşti, regia: Diana Lupescu.
Locaţie: Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi, orele 19:00, preţ bilet: 15 lei.
Vânzări bilete: 10:00-19:00 în fiecare zi, contact 0749 890 888 – Ionuț.

Durata: 2 ore (fără pauză)

Distribuția:
George Berzea – Mihai Marinescu
Constantin „Tică” Stroescu – Lucian Ghimiși
William Georgescu / Nenăscutul – Dan Clucinschi
Aspasia – Ada Navrot
Cristina – Raluca Tiţa

Regia şi ilustraţia muzicală: Diana Lupescu
Scenografia: Victor Diaconu, Cătălin Manea
Fotografii realizate de: Ciprian Duică

Sinopsis

Cine ar fi crezut că o cifră fictivă la Serviciul de statistică va declanşa un fenomen cel puţin bizar? Un suflet, încă nenăscut, dar raportat la recensământ, se instalează într-un oarecare Georgescu. Vrea să afle dacă viaţa merită trăită, iar această responsabilite pică pe umerii şefului George Berzea şi a statisticianului Tică Stroescu. Ei răspund în faţa instituţiei, a colectivului şi a întregii ţări de buna şedere în prezent a Viitorului. Trebuie să îl convingă pe Nenăscut că vremurile sunt prospere, viaţa e frumoasă şi tot omul e fericit, deci că merită să se nască pe plaiurile României.

Singura problemă este sus numitul Georgescu – un individ necorespunzător standardelor. În ajutor este chemată abila doamnă Aspasia. Experienţa (este de trei ori văduvă) o recomandă pentru rezolvarea situaţiei. Va reuşi oare să îl facă pe acesta un „element de răspundere” al societăţii?

După o odisee a cenzurii, pe care a parcurs-o cu temeritate, textul se reîntoarce sub titlul original, Aprilie, dimineaţa, în teatrul în care a cunoscut succesul înainte de Decembrie 1989. Diana Lupescu, împreună cu dramaturgul Mihai Ispirescu îşi propun să actualizeze piesa, în cadrul programului Piese vechi în haine noi.

„Într-o echipă de excepţie vom încerca să vă spunem toate aceste lucruri cu umor, cu durere, cu subiectivism, cu îngrijorare, ca un semnal de alarmă: OMUL, de care facem caz cu toţii, OM nu eşantion, nu un număr în statistici, mai există?”, mărturiseşte regizoarea Diana Lupescu.